marți, 18 februarie 2014

Sapun dedicat parului

            Acest sapun in acceptiunea clasica s-ar numi SAMPON, insa nu ies din registrul lui Mindful Soap, si am ales acum sa mixez elemente potrivite  parului.

Un sapun special, la formula caruia am ajuns dupa multe luni de chibzuire .
L-am conceput si alchimiat cu gandul clar ca nu va aparea niciodata intr-o postare.Dar ...el a devenit intre timp un omagiu tacut ,placut mirositor ,adus unei persoane deosebite  si fara de care aceasta transa sigur n-ar fi existat.
O femeie cu un glas delicat, cu ochi angelici de un albastru electrizant, o prezenta eleganta, discreta ce ascunde un mare caracter, o personalitate extrem de puternica ce ilustreaza un comportament impecabil.
Mi-a demonstrat palpabil, "pe viu", in lungul nostru periplu ortodontic (pe care l-am inceput dupa multi ani in care ambele ne-am luat ragazul inconstient de a "creste")despre ceea ce inseamna motivatie, determinare,decizie constienta, punctualiate,vointa, hotarare.
Ma simt onorata ca am putut insoti un asemenea om in calatoria de reconstructie ortognatica,deosebit de grea si anevoioasa, cu multe suisuri si coborasuri si care avea in final un act chirurgical extrem de dificil.
Multumiri si recunostinta Alina!
Ma simt binecuvantata ca mi-ai dat voie sa culeg invatatura alaturi de tine!

Si acesta e si sapunul dedicat tie, alaturi de 2 orhidee, simbol al puritatii , perfectiunii si feminitatii.El contine: uleiuri presate la rece si saponificate de masline, floarea soarelui, ricin, nuca, unturi de cocos, palmier, cacao , shea .
Uleiuri esentiale de tea tree, tamaie , vetiver, brad si pin.
Pudre de Amla  ( bogata in vitamina C, pudra de Amla este un antioxidant puternic, previne imbatranirea si caderea parului, intareste radacinile, previne incaruntirea prematura a parului si aparitia matretii;pudra de Amla este ideala ca balsam pentru par; utilizata in mod constant, ea confera stralucire parului si mentine culoarea parului vibranta si proaspata) , pudra de Shikakai ("fructul pentru par" e folosit  de milenii pentru ingrijirea parului fiind bogat in saponine;un sampon vegetal 100% natural si o alternativa de luat in seama la sampoanele conventionale, pline de ingrediente indoielnice;pudra de Shikakai spala in mod delicat ,fara sa altereze pH-ul pielii;e indicata tuturor tipurilor de par ,inclusiv cel vopsit ,lipsit de vitalitate si tern;folosita in sampon,tonifica radacinile,descurca ,stimuleaza cresterea parului,ii previne ruperea,despicarea,conferindu-i totodata luminozitate si stralucire) , henna neutru  (obţinută prin măcinarea frunzelor uscate ale plantei Cassia Obovata  provine din India,  e o pulbere ce confera vitalitate si stralucire parului, cu proprietati dovedite antifungice si antibacteriene), argila rosie  alaturi de miere poliflora  si lecitina vegetala.

Am ajuns la aceasta formula dintr-o nevoie si nu dintr-o simtire, acea simtire profunda descrisa in primele postari,  ce reprezenta de fapt  etiologia lui Mindful Soap.
Si aceasta nevoie o are Parul.
 El  este o componenta deosebita a corpului uman (se pare chiar ca e o extensie a sistemului nervos sub forma de "antene"mai evoluate capabile sa transmita informatii importante trunchiului cerebral, sistemului limbic sau neocortexului) cu particularitati usor diferite  de tegument in general.

Cu aceste pudre bogate  in saponine, cu uleiurile pretioase nesaponificate ce hranesc firul de par, cu uleiurile esentiale prietenoase scalpului, cu acea fosfolipida esentiala constructiei membranelor celulare, sapunul face fata cu brio acelei nevoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu