vineri, 21 august 2015

Un altfel de ciocolata...

 
                                                           

                   Sunt norocoasa sa am in jurul meu copii extrem de intuitivi, cu mintile deschise,cu sufletele  conectate direct la Constiinta Universului si la Adevarul Divin, fascinati in mod real de Zanele  Maseluta, la varsta schimbarii dentatiei de lapte cu cea definitiva.
Si aceste Zane chiar exista.
        Stiati asta?
        Uimita de mirajul acestora, am decis intr-o buna zi ,sa fac cunostinta cu ele, sa le percep esenta si curajul, sa le simt vibratia , sa le observ prietenoasa rezultatul existentei lor.
        Asa ca am plonjat curioasa in oceanul povestilor nescrise, sa aflu direct de la sursa,rolul acestor fiinte cu forma nevazuta.
Aici am aflat ca ele traiesc in Valea Ielelor, un tinut din inima Tarii de Nicaieri, un taram de o frumusete aproape ireala.Din acest loc de poveste, ele fac necontenit drumul catre Lumea Oamenilor, fiecare avand tinta ei precisa.
        Zanele Maseluta se ocupa cu pricepere si rabdare de tinutul unde locuiesc dintii si maselele.
Atunci cand un dintisor e gata sa erupa, o zana se naste, iar sarcina ei viitoare este sa-l viziteze regulat si sa-i asigure o stralucire aparte.
Pe aripioarele lor diafane, au niste receptori-detectori de microbi , asemeni unor bulinute-antenute.
Daca gasesc dintele curat , pulverizeaza vesele praf magic pe suprafata lui, intarindu-i smaltul si conferindu-i o stralucire de cristal pana la urmatoarea vizita.
Daca insa butonii antenutelor intalnesc microbi sau depozite lipicioase,alunecoase, puterile zanelor slabesc considerabil, praful magic dispare instantaneu din saculetii lor si sunt nevoite sa se intoarca in cea mai mare viteza spre Tara de Nicaieri pentru a se reface.
Acest lucru le oboseste teribil.

                                              


                                         
          Cu cat folosim mai des si cu atentie periuta si pasta de dinti, zana va petrece mai mult timp cu dintisorul ei drag, sporindu-i astfel stralucirea.
        La un moment dat un dinte de lapte se misca, misiunea lui e incheiata in Taramul Maxilarelor. El e un dinte uzat care va cadea si va lasa locul inlocuitorului definitiv ce-i va prelua cu mandrie sarcinile.
        Acum insa,  Zanele au o misiune extrem de importanta:
          Zboara Zana noaptea-ntreaga, zboara
          Sa adune dintisorii de prin tara,
          Are o bagheta fermecata si-ajutoare
          Ca sa-ncarce dintii-n care.
          Copiilor le lasa pentru fiecare dinte,
          O moneda de argint si niste minte.
          Dimineata-n zbor cu fluturi vizitii,
          Pleaca zana  catre alte tari si alti copii...
Odata adunati  dintisorii, sunt transportati apoi in Copacul Magic din Valea Ielelor ,unde cu aparate speciale ii macina si ii cern dibace in rezervoarele cu praf magic, sporind considerabil cantitatea acestuia.
        Cu el, odata reintoarse vor da stralucirea perlata, uimitoare, dintilor adulti de care sunt raspunzatoare in continuare.
Asadar Zanele viziteaza periodic Taramul Dintilor,depinde doar de noi daca-l gasesc curat si pregatit pentru a fi "pudrat "cu pulberea cristalina, radianta.
   
       Sapunul acestei transe e un dublu dar...unul oferit zanelor, ca multumire si recunostinta pentru harnicia si munca lor necontenita si altul oferit ca sapun-surpriza... oamenilor curajosi ce aleg sa se conecteze la esenta boabelor de cacao in timpul spalarii constiente...
Textura plina si aparent rece a sapunului e incalzita subtil de esenta fierbinte a scortisoarei ce isi imprima propria identitate in acest fel asupra lui.


                                           
                                                 


                                         

Un comentariu: