marți, 18 august 2015

Plante ce aduc cunoastere...


                                          " Cat de mult am pierdut in o suta de ani.
                                           Cum trec norii , tacuti deasupra capului!
                                           Cum se misca Pamantul , iar si iar!Si cum
                                           Soarele, Luna ,stelele, se misca iar si iar !
                                           Cum alearga si canta Apa! ( Sigur e insufletita!)
                                           Cum cresc copacii in picioare -cu trunchiuri puternice, cu ramuri si frunze!
                                           (Cu siguranta e ceva mai mult in fiecare copac-ceva suflet viu!)
                                           O, uimire a lucrurilor!Chiar si cea din urma particica!
                                           O, spiritualitate a lucrurilor!
                                                               Cantecul Apusului, Walt Whitman

                Exprimare poetica a bucuriei de a pasi cu Spirit , in Spirit,intr-o padure sau intr-o alta zona insufletita a lumii vegetale...

                Deloc intamplator, intr-un camp multicolor,unde inca vegetatia e mesagerul divinitatii, armoniei, frumusetii, unde florile de talie pitica isi dau mana cu fragii grasi, parguiti si danseaza umar la umar cantul  elastic al vantului,am pus intrebarea Pamantului, plantelor si mie:care esente din cele ce se ofereau marinimos privirii ar fi dispuse sa transgreseze limitele vegetale si sa patrunda in lumea "stramta " a omului delicat incastrate in masa aromata a lui Mindful Soap...
Pasind sfios, intr-o maniera reflexiva ,cautand sa aud dincolo de sunet si sa vad dincolo de forma, am intalnit chemarea firelor semete de Sunatoare.Florile nu aveau inca exprimarea deplina dar au decis sa se daruiasca la stadiul incomplet, tanar la care fiintau.

"Amara si astringenta, sunatoarea este utila cand atasamentul si implicarea in exterior devin inrobitoare, generand suferinta si dezamagire,distrugand increderea in semeni si generand nesiguranta,teama, tendinta de inchidere si izolare.Esenta ei face ca disiparea pe orizontala spre inafara, sa fie absorbita intr-o tendinta verticala, ascendenta.
Ea ne reaminteste adevarata noastra esenta, ne ajuta sa ne regasim in forul nostru interior, facandu-ne capabili sa traim bucuria simpla a vietii, a evolutiei prin iubire-expresia suprema a identitatii umane.
Induce liniste , calm, relaxare,intelepciune, coeziune, coerenta interioara, integrare fireasca in natura".
Plante de leac- Dr Dorin Dragos

                                                           Florile si mugurii zvelti ai sunatorii imprima mesajul limpede, clar, raspicat sapunului : adevarata fericire provine din libertatea interioara!

               Zabovind printre zane si gnomi,"ingrijitorii" neobositi ai acelui loc binecuvantat,era o senzatie intrinseca  de inca ceva, pierdeam subtil un mesaj...ca la un moment dat privirea sa-mi fie ademenita ca de o vraja, spre o silueta eleganta, distinsa,o corola galben -portocalie mandra, ca un soare prelins in iarba...era Arnica.
O planta din ce in ce mai rara, si nu datorita recoltarii excesive, ci poluarii ce o impinge spre zone tot mai inalte si curate de munte.
Acesta poate fi un prim indiciu al rezonantei ei cu starea de puritate pe care o poate induce dimensiunii umane prin ample si profunde procese de reechilibrare subtila.
Arnica este floarea cu care-si tamaduiau romanii ranile luptelor,pe care dacii o inglobau in elixirurile lor de viata lunga ,remediul care i-a salvat viata marelui Goethe, si pe care apoi a adorat-o.
Sunt profund recunoscatoare Universului ca a facut posibila intalnirea cu aceasta maretie rara a naturii, combinatie atent ticluita de gingasie si putere, cu o aroma fina, ce-ti patrunde pe veci  memoria olfactiva.
Se pare ca e o rivala serioasa pentru echinaceea, manifestandu-si puternicele efecte imunostimulatoare si antimicrobiene din plin la nivelul pielii.
In conexiune directa, constienta cu ea, devine un excelent remediu de elevare a starilor depresive, a starilor de "declin" psihologic si depunere a "armelor".
Ma bucur enorm de prezenta ei in sapun , o sa caut zilnic prin el acordarea la darurile ei!

                                                 


               Nuanta patrunzatoare a mesajului ei este: sa lasam Soarele interior, Sinele, sa straluceasca, sa se manifeste pe pajistea vietii, deoarece suntem deja Fiinte intregi, rotunde, complete,nu ne lipseste absolut nimic.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu