joi, 20 iulie 2017

Reflecție și Săpun

          Contemplarea  unei scrisori...ursită în vreme de ploaie...triggerul săpunului cu aromă de iulie...

    " Nu știu exact de ce m-am așezat să scriu...n-am mai făcut-o de ceva vreme...și hârtia e rece...și stiloul un pic străin...și cuvintele ce se așază tainic în ritmul frazelor, găsesc anevoios calea de ieșire din vâltoarea cleioasă a gandurilor.
      Poate e lumina dimineții, ce mă trezește printre perdelele de ceață, Poate e ploaia...ce-mi picură simțirea, poate e vântul ...ce-și răzvrătește adierea în  frunze leneșe pe crengi...poate e Steaua ...Ea și El ...Aceea... reîntregită printre alte stele, strălucind tot Universul a Liniște și Bine...poate e chiar Omul ...ce așteaptă sau revarsă cateva rânduri...Azi!
      În fapt, pare doar o declarație de iubire, pe portativul notelor fermecate stelare, al unei melodii romantice despre o Vrăjitoare și un Mag!

       Ea, deși suprasensibilă, cu multe abilități creatoare și vindecatoare în ceaun...nu și-a folosit niciodată uneltele magice să construiască din aerul nesigur al ideilor, imaginea unui  Mag iubit...
A uitat în fapt cine e și cum se poate face hocus-pocus pe Pământ, deși păstrează multă erudiție  în păru-i grizonat .
În schimb a ales să deschidă larg ferestrele inimii, locul tăcut și calm, ce încă păstrează inserat subtil  în celule, memoria stelei ...memoria întregului și a Lui...

       El, Magul, bărbatul de azi de pe Pământ, a crezut o clipă că e doar Om...și s-a înveșmântat domol cu mantia ternă a uitarii acelui loc ...și totusi... Acolo ...tot acolo...în țesutul moale  al inimii, există și arde încă o flacără mică ( dar de-a dreptul hrăpăreață după cunoaștere, adevăr, simțire, atingere vie și autentică, dragoste împărtășită, forme, luciri de ambră și umbre și texturi)...singura legătură vitală cu Steaua ...

       Deși s-au pierdut la depărtări de ani lumină...și au uitat Cine Sunt...marea Armonie Cosmică consideră cu sens deplin reîntâlnirea celor Doi.
În felul acesta, prin întregirea  Stelei, crește echilibrul, stabilititatea, coerența și grația...acelui/acelei Energii omnisciente ( pentru care încă nu există cuvânt), ce permează Totul.

       Cei doi și-au permis  reamintirea... crearea unui spațiu sacru relațional, profund dătător de bucurie și vitalitate, în care fluxul existenței curge Lin, nestăvilit, în ambele sensuri.
Un spațiu în care esti liber să stai o zi sau o eternitate, să exprimi vorbe sau tăcere, în care nimic nu se agață și nu controlează Clipa lui Acum.
În acest cadru fiecare privește cu ochiul din spatele privirii, prin lentila proprie, pe care și-a asumat să o curețe clipă de clipă, ceas de ceas, în așa fel încât să reflecte curat imaginea celuilalt.
Spațiul Universal ce  pomenește vesnic de Stea, de Ea și El ca îmbinare perfectă...un model holografic de relaționare, rotund și plin, fără fisuri și lipsuri!

       Ca orice Stea, după plenitudinea  fuziunii hidrogenului cu heliul (Ea si El), degajând în continuare căldură și energie, pleacă spre brațele altei galaxii unde va reinventa povestea... iar memoria acelui spațiu rămâne un mesaj codat în brațele ADN-ului fiecărei celule..."

        Și dincolo de arhetipuri și de stele, depinde de noi oamenii, cum alegem să ne modulăm vibrația pentru a deschide codul acelui tăram...

                                                 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu