vineri, 25 ianuarie 2013

Cele mai noi creatii din lumea sapunului meu.

Aveam de ceva timp in dulap un ceai de scoarta de Lapacho.
E scoarta copacului Vietii sau pau d'arco .
Creste in America centrala si de Sud. Samanii locurilor il folosesc in probleme ale pielii,probabil din cauza proprietatilor antivirale, antifungice, antibacteriene si rolului marcat in regenerarea celulara.
Am uitat pur si simplu de el.
Intr-o dimineata mi-a revenit in memoria olfactiva aroma lui,o combinatie subtila de vanilie si pamant.
Si asta era semnul ca trebuia sa intru din nou in contact cu esenta lui.Fie sub forma de ceai, fie ...de ce nu Sapun.
Si exact asta am facut, un sapun cu macerat concentrat din Lapacho.In schimb pentru a nu-si uita originile,  l-am garnisit cu bucatele din scoarta maronie a acestui copac miraculos.


Va mai amintiti din postarile anterioare ce important este pentru mine sa inchid "cercul".
Si mi-a venit in minte  MIEREA.Un ingredient minunat cu provenienta  animala .Un miracol al albinelor ,cu proprietati si calitati arhicunoscute.

Ii sunt recunoscatoare ei , harnicelor albine si florilor care le-au furnizat nectarul.

Intr-adevar am realizat cu ea 2 sapunuri complete.
Unul e o combinatie de miere si ovaz.
Mierea are esenta moderat rece, aduce energie Yin,iar ovazul are esenta moderat calda,aduce energie Yang.
E un sapun cu o aura echilibrata perfect.


Pentru cel de-al doilea ,m-a inspirat din nou memoria olfactiva si gustativa.
Am primit cu multi ani in urma o miere de lavanda.Ceva ce nu poate fi redat in cuvinte...poate in sapun.
Vom vedea!
Asadar MIERE cu LAVANDA.


Am mentinut cateva grame de ovaz,am adaugat catina ,portocala,lamaie ,manuka, vanilie,note de ylang-ylang,lamaie si verbina salbatica.Desigur am descris uleiurile esentiale.Si a iesit ca in poza.

Broscutele testoase-Turtles

"The turtle is a sacred figure in Native American symbolism as it represents Mother Earth. The meaning of the Turtle symbol signifies good health and long life. The turtle has great longevity living up to 150 years. According to Native American legends and myths of the Eastern Woodland tribes the turtle played a part in their Creation myth. The Earth Diver turtle swam to the bottom of the water that stretched across the world. He surfaced with the mud which the creator used to make the earth. The hard shell of the turtle represents perseverance and protection. For additional information refer to Power Animals. The shell of the turtle is used to dispense medicines because of the association with Spiritual Healing properties and the shell is also used to make dance rattles. The symbol of the turtle in Southwest tribes such as the Hopi and Navajo represents water - a much sought after commodity in desert regions. "

 In  culturile occidentale broasca testoasa a fost adesea considerata un simbol al rabdarii si intelepciunii care transcede timpul.

Fabula lui Esop , “Broasca testoasa si iepurele” , reprezinta o lauda adusa statorniciei si stabilitatii broastei testoase in confruntarea sa cu viteza iepurelui.Capacitatea broastei testoase de a evita pericolul ascunzandu-se in carapacea ei a devenit un simbol al protectiei , vindecarii si a cunoasterii interioare.

Datorita aparitiei sale timpurii pe pamant (cu circa 250 de milioane de ani in urma) , broasca testoasa este de multe ori asociata cu simbolismul creatiei.Indigenii din America de Nord se refera la acest continent numindu-l Insula Broastei Testoase, intrucat , conform legendei , acesta a fost creat pe carapacea unei astfel de broaste.In India , broasca testoasa il poarta in spate pe elefant care , la randul lui , poarta pe umerii sai lumea.

In cultura chinezeasca , atributele broastei testoase sunt puterea, rezistenta , incetineala , fecunditatea si longevitatea.Imaginea ei aparea pe steagul imperial , ca o emblema a protectiei in razboi.

Pentru japonezi , broasca testoasa de mare era un insemn al lui Kumpira , zeul protector al marinarilor.

In Africa , broasca testoasa reprezenta un simbol al fertilitatii si protectiei , fiind adesea pastrata pe langa casa.

In Grecia antica , broasca testoasa a fost o emblema a zeitei Aphrodita , divinitatea iubirii , care asocia acest animal cu aspectul pasiv sau feminin al apei.
Statornicia si atemporalitatea legendara a broastei testoase au determinat reprezentarea ei in nenumarate sculpturi si opere de arta ale culturilor antice.

La mayasi , broasca testoasa era asociata cu apa , pamantul si fulgerele.Una dintre zeitatile maya este infatisata purtand pe cap o broasca testoasa.

Tribul Iroquois , din America de Nord , avea in panteonul sau o gigantica broasca testoasa reprezentand culmea intelepciunii.

Pe de alta parte , in mitologia azteca , broasca testoasa era asocita cu trasaturi mai putin apreciate , precum lasitatea si laudarosenia (puternica pe dinafara si slaba in interior).
Popoarele de coastele oceanelor din intreaga lume vedeau broasca testoasa drept un simbol al longevitatii , fertilitatii si norocului.Inotatoare pline de gratie , ea reprezenta , de asemenea, libertatea spirituala.

O asociere simbolica a fost facuta intre broasa testoasa si constelatia Pleiadelor , cunoscuta si sub numele de Cele 7 Surori.In acelasi fel in care broasca testoasa isi croieste drum de-a lungul nisipului pentru a-si depune ouale , la fel constelatia respectiva isi face aparitia inaintea zorilor pe cerul verii.

Poate ca in nici un loc de pe Terra broasca testoasa nu este mai apreciata decat in sudul Pacificului , zona in care este considerata din timpuri ancestrale drept un animal sacru.Datorita asociatiilor sale cu zeitatile si statutul de lider , broasca testoasa reprezinta un motiv popular al tatuajelor din Polinezia.
In Polinezia franceza , loc in care broasca testoasa este o zeitate a oceanului , ea apare sculptata pe stalpii zonelor sacre ca un simbol al fertilitatii , fiind amplasata deasupra imaginii imbratisarii regelui si reginei .

In vechiul Hawai . broasca testoasa era considerata o manifestare a zeului creator , si un mesager al acestuia.Totodata , exista credinta conform careia capul acesteia putea ramane in viata dupa separarea lui de trup.

Cea mai mare din specia ei , broasca testoasa inotatoare hawaiana verde de mare , era respectata de familii ca o zeitate personala care nu putea fi deranjata in nici un fel , si , cu atat mai putin , mancata.Legendele povesteau despre un astfel de animal care putea sa se transforme intr-o fiinta umana , pentru a proteja copiii care se jucau la marginea oceanului.

Nu se putea sa omit dragele broaste testoase.Am notat date despre ele, tocmai pentru a patrunde si a simti cat mai mult din esenta sapunurilor.
E un sapun cu nuante si valente speciale.Un sapun "rotund",la propriu si la figurat.
E ceea ce am numit Hawaian Green Turtles Collection .
Am incercat la ele, sa redau cat mai mult din aspectul si textura carapacei.Am folosit o tehnica usor diferita si  parca atunci cand il tii in maini ...chiar ai senzatia de carapace.
Insertiile de ceai verde si rozmarin, mac si craite dau viata incrustatiei.



Si nu in ultimul rand, un sapun cu aroma de menta si cafea de Peru.

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu