miercuri, 13 august 2014

Sapunul ca incursiune in lumea elementalilor


        "Pitici,zane, nimfe-acestea sunt personaje des intalnite in basmele multor culturi.Dar ,aceste basme sunt realitate sau fictiune?Experientele mele mi-au aratat ca fiintele elementale exista cu adevarat si ca exista o inteligenta a Pamantului,a Naturii si in tot ceea ce ne inconjoara ,care este reala.
         Experientele pe care le relatez in aceasta carte arata, ca a venit timpul ca specia umana sa ia in serios aceste fiinte si energii si sa accepte ca ele fac parte din multidimensionalitatea vietii de pe aceasta planeta.
De sute de ani ,mintea umana ,tot mai dominanta,le-a alungat intr-o lume de basm ireala , separata.Insa , intre timp constiinta noastra s-a dezvoltat in asa masura, incat putem acum sa ne apropiem de lumea elementala la un alt nivel si sa o percepem cu ochii mintii moderne - o minte echilibrata de puterea emotionala a inimilor noastre."-----Spiritele naturii si fiintele elementale - Marko Pogacnik
         O carte pe care o recomand ,care m-a imbogatit la nivel profund , care mi-a adus oarecum la suprafata constientei ceea ce simteam de mic copil ,dar nu puteam exprima in cuvinte.Toti avem nevoie sa accesam al "treilea ochi" , direct conectat la centru inimii si vom percepe aceasta miraculoasa lume invizibila, formele fara "forma" si rolul lor atat de serios in evolutia Terrei.
Spiritele elementale sunt spirite ale naturii care se ingrijesc de diverse aspecte ale lumii naturale.Ele pot reprezenta focul, aerul ,apa, pamantul , chiar lemnul si metalul. Se ingrijesc dibace de sol, de copaci, de plante , le ajuta in procesul de fotosinteza, purifica pamantul,si mai fac un milion de alte sarcini pentru a pastra vie planeta.
      Dupa ce am"atins " oarecum cu sfiala aceasta lume am ajuns "intamplator"sa primesc remedii homeopate de la un domn care lucreaza cu aceste fiinte de foarte multi ani si a fost exact  ce aveam nevoie la momentul respectiv.
       Am intalnit intr-o frumoasa gradina rodnica,cateva tulpini de mac mature, ale caror flori rosii- purpurii trecusera de ceva vreme ,dar ale caror capsule ovoide tineau mandre in compartimentele umbroase,cu pereti trainici,  semintele albastre cenusii.
Gandul mi-a zburat  rapid la alchimia unui nou sapun cu mac. Dar aveam ocazia sa cer parerea elementalului ce avea grija de  ele.La inceput spiridusul a parut surprins de idee dar apoi si-a manifestat vadit curiozitatea asupra rezultatului.Avand acordul elemental am recurs la treaba.
Si...iata rezultatul:

                                 
                                 

Cu dedicatie speciala Teodorei Pica!
 Ea a avut o rezonanta speciala cu sapunul cu mac din transa anterioara !
Compozitie: uleiuri si unturi saponificate de masline,ricin, floarea soarelui, cocos, palmier, cacao, shea,seminte chipese de mac, uleiuri esentiale lavanda, ylang-ylang, patchouli,grapefruit. 

                                         





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu