joi, 1 august 2013

Sapunul ca semnal de alarma

Clarificari...


                 Trebuie sa scriu aceste randuri ,deoarece primesc tot mai multe intrebari despre valentele terapeutice , vindecatoare ale acestor sapunuri sau daca astept sau previzionez sa vindece te miri ce eczeme sau alte afectiuni ale tegumentului.
   Ei bine ,un maaare NU ! Mindful Soap are menirea de a trage un semnal de alarma, de a atrage atentia daca vreti ,despre ceea ce ar trebui sa reprezinte dusul sau baia noastra zilnica.
E foarte adevarat ca in el se regasesc elemente “prietene” ,naturale, neprocesate, vii,atente ,dar vindecarea are loc in subsidiar si nu ca tinta primara.
                Tot ce inseamna afectiune sau stare a pielii ,de care nu suntem multumiti, e de fapt un cadou al fiintei, “impachetat” uneori extrem de nepotrivit,dar a carei panglica odata desfacuta si inteles mesajul ,orice afectiune nu-si mai are rostul si dispare ( sigur in cazul in care nu a fost determinata de o deteriorare bacteriana sau virala,chimica cu produse sintetice nocive ,mecanica, termica sau  secundara unui act terapeutic).
Si atunci in atare conditii cum mi-as putea dori sa ma vindece sapunul?
Nu-mi doresc decat sa ma ajute sa devin constienta de mine si de ce e in jurul meu pentru a-mi intelege darurile corpului si ale sufletului si a-mi onora Fiinta in actul Sacru al spalarii.
              De altfel pielea e un imens organ de receptie, de recunoastere, de identificare si de relationare.Poate e chiar o marca a identitatii personale , o frontiera inteligenta ce se regenereaza periodic ,un biosenzor ce ne cunoaste trairile si emotiile in orice clipa.
Si atunci sigur ca privind asa pielea ar trebui sa ne intereseze ce aplicam zilnic pe ea, cum o simt daca folosesc un produs sau altul,ce raspunsuri obtin ( pielea deriva din aceeasi foita embrionara cu creierul ,mai mult melanocitele se pare ca au origine neuronala,deci am de a face cu un organ inteligent capabil de raspunsuri pertinente).
Dar asta nu se obtine decat prin experienta ce rezulta in urma unui proces constient de alegere si nu dupa ce indica cutare eticheta sau cutare prospect.

              M-am tot intrebat si iar intrebat, care ar fi cel mai propice moment de conversatie cu pielea si cu corpul meu?
Raspunsul a venit invariabil :momentul spalarii.
Acela e intr-adevar momentul nostru, numai al nostru,in care ne putem intreba corpul, pielea ,orice organ sau tesut dorim,ne putem asculta vocea sufletului care de multe ori exprima mesaje extrem de greu de integrat deoarece ne-am “taiat”aripile viselor noastre de foarte devreme,ne putem multumi pentru minunata cooperare si coordonare intercelulara (si se pare ca avem in jur de 1 trilion de celule),pentru sustinerea zilnica acordata de oase si muschi, pentru protectia imbatabila in fata agentilor bacterieni oferita de piele,pentru...pentru...gaseste fiecare un pentru.

                Asadar acest sapun e un “clopotel”cu un clinchet delicat, suav,care imi rasuna toata fiinta in primul rand mie si apoi celor cu care il impartasesc.Poate ca trebuie sa ne "educam "auzul pentru el. Dar este totodata un ajutor extrem de la indemana, de constientizare a actului in sine si a Omului, prin vibratia ridicata a componentei nesintetizata industrial, nedistrusa termic, chimic sau mecanic si neprelucrata pana la sufocare.

                     Buddhist Bells Over Kathmandu

                     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu